OP WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

 LOOP JE GEMOEDSRUST TEGEMOET OP DE CAMINO

 

DE VOORDELEN VAN EEN WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Onze ‘niets-tijd’ wordt steeds meer opgeslokt door al onze bezigheden. Alle tijdbesparende uitvindingen ten spijt, lijkt het juist alsof de tijd steeds sneller gaat en we er minder van over houden. Dat betekent dat we al helemaal geen tijd hebben voor bezinning.

Dus afwasmachines, kant-en-klaarmaaltijden, keukenmachines, flitsbezorgers en hondenuitlaatservices hebben ons in dit opzicht niet verder geholpen: we blijven te druk. Zelfs de tijd op het toilet besteden we aan het checken van meldingen op onze mobieltjes. Die afwezigheid van niets-tijd trekt volgens experts zijn wissel op ons geestelijk welzijn. Ten minste, op dat van velen. Met langere tenen en kortere lontjes tot gevolg. Hoe langer we zo doorgaan, hoe meer ook ons fysieke welzijn er onder kan gaan lijden.

 

GEVOEL VAN ONBEHAGEN

Het gebrek aan ruimte in ons hoofd betekent dat er minder creativiteit overblijft voor het bedenken van oplossingen, we meer op de automatische piloot doen en we minder in het nu leven. Dat kan een toenemend gevoel van onbehagen geven. Een gevoel dat je niet meer op het juiste pad loopt. Want waar is die sprankeling in je ogen gebleven? Waar is het enthousiasme dat je nog bij kinderen ziet? Waar is die ongeremde nieuwsgierigheid en wil om nieuwe dingen te ontdekken van vroeger gebleven?

Dat er steeds meer zelfhulpboeken met de focus op rust en bezinning verkocht worden, is niet voor niets. Terug naar jezelf, onthaasten, tips om meer ‘mindful’ door het leven te gaan, meditatiecursussen, retraites en allerhande coaching sessies om je weer op jouw pad te krijgen. Voor iedereen is er wel iets dat goed werkt.

 

DE HELENDE WERKING VAN WANDELEN

Sinds de pandemie hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt. Lopen en dagelijks voldoende bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid. Ook je geest vaart er wel bij. Tijdens het wandelen gaat je geest automatisch op een andere stand. Je neemt de omgeving in je op, je bent buiten in de frisse lucht, er zijn minder prikkels en je hebt even een time out van je dagelijkse rat race.

Heb jij nou ook het gevoel dat je een echte time out nodig hebt of voel je een dringende behoefte om jezelf even helemaal los te koppelen van je dagelijkse handel en wandel en wellicht? Dan is een wandel-retraite met jezelf als eindbestemming misschien wel het beste cadeau dat je jezelf kunt geven. En dan niet zomaar een wandeltocht, maar een wandelretraite naar Santiago de Compostela, een spirituele bezinningstocht!

 

DE CAMINO NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Je hebt vast wel eens van de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela gehoord. Daar liggen inmiddels al miljoenen voetstappen van pelgrims vanuit de hele wereld die op hun individuele tocht naar Santiago inzichten en antwoorden hoopten te vinden. Of ze die gevonden hebben is alleen de vraag. Je neemt natuurlijk altijd jezelf, je patronen en valkuilen mee. En soms blijkt je zelf in de weg te staan van de juiste antwoorden over jouw pad. Dan kan hulp van een ervaringsdeskundige de uitkomst zijn!

 

DE CAMINO ALS METAFOOR VAN JE LEVENSPAD

Velen zien de Camino op dat moment als metafoor van hun levenspad. Je gaat op avontuur met alles wat je nodig denkt te hebben in je rugzak. Wat gebeurt er dan als je je comfort zone waar je dagelijkse routine je vastigheid biedt, verlaat? Wat kom je tijdens die innerlijke reis bij jezelf of over jezelf tegen? Hoe ga je om met ongemakken en wat leer je daarvan over jezelf?

 

THE HERO’S PATH LOOPT MET JE MEE OP JOUW WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Dat zijn pittige vragen om in je eentje te beantwoorden. Om het maximale uit de wandelretraite naar Santiago de Compostela te halen kun je je daarom laten begeleiden door wandelcoach Mirjam Hoefman van The Hero’s Path. Uit haar eigen ervaring en die van medepelgrims blijkt dat het soms ingewikkeld is om tot inzichten te komen. We zien ze niet of we staan er niet voor open. Immers, een inzicht betekent meestal ook dat er iets moet veranderen en dat kan spannend zijn. Vaak heeft zo’n verandering ook invloed op onze omgeving.

Mirjam helpt je al voorafgaand aan je vertrek op je wandelretraite naar Santiago de Compostela met de organisatie van je wandeltrip in Spanje. Zo ga je samen op een avontuurlijke en beloftevolle reis terug naar jezelf. En dat in het prachtige groene decor van Noord-Spanje.

 

OP DEZE WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA,

Is er alle ruimte en tijd voor introspectie en bezinning.

Door inzet van natuur en spel verbindt The Hero’s Path je met wie je bent en wat je kunt. Dat stelt je vervolgens in staat om als held je eigen pad te bewandelen, met plezier, een positieve instelling en een diep vertrouwen in jezelf en in het proces van het leven. In kleine haalbare, praktische stappen naar inzichten en je doel.

 

MEERWAARDE VAN COACHING OP DE WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Coach Mirjam maakte het zelf mee en vond antwoorden op de Camino. Sindsdien is het coachen op de Camino haar missie geworden. Omdat het werkt! Ze doet niets liever dan ‘verdwaalden’ aanwijzingen en richting te geven terug naar daar waar zij horen te zijn. Terug naar het voelen wat echt belangrijk voor ze is. En dat niet alleen, haar ‘hero’s’ hebben na afloop ook praktisch tools om verdere stappen te zetten en om dingen anders te doen. De Camino met The Hero’s Path, is niet zomaar een wandeltocht!

Zin in deze wandelretraite naar Santiago de Compostela?!

Trek dan je stoute wandelschoenen aan en neem vrijblijvend contact op. Mirjam coacht in het Nederlands, Engels en Spaans.

ZIN IN DEZE WANDELRETRAITE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Check dan de reizen voor meer info en datums.

De Camino, it’s not just a walk!

The Hero’s Path, Inner Journey, Outdoor Travel

 

WANDEL MEE EN ERVAAR!

Mirjam Hoefman, ervaren enthousiaste pelgrim en wandelcoach. Organiseert persoonlijke coaching en bezinning Walkabouts op de Camino naar Santiago in Spanje. Bekijk de diverse reizen.

Mirjam Hoefman

The Hero’s Path
www.theherospath.nl

 

Wandelretraite Santiago de CompostelaWandelretraite Santiago de CompostelaWandelretraite Santiago de Compostela