Wandelcoaching

Wandel je gemoedsrust tegemoet op de Camino de Santiago

Over de voordelen van wandelcoaching over de pelgrimspaden in Spanje

Wandelcoaching: Onze ‘niets-tijd’ wordt steeds meer opgeslokt door al onze bezigheden. Alle tijdbesparende uitvindingen ten spijt, lijkt het juist alsof de tijd steeds sneller gaat en we er minder van over houden. Dat betekent dat we al helemaal geen tijd hebben voor bezinning.

Dus afwasmachines, kant-en-klaarmaaltijden, keukenmachines, flitsbezorgers en hondenuitlaatservices hebben ons in dit opzicht niet verder geholpen: we blijven te druk. Zelfs de tijd op het toilet besteden we aan het checken van meldingen op onze mobieltjes. Die afwezigheid van niets-tijd trekt volgens experts zijn wissel op ons geestelijk welzijn. Ten minste, op dat van velen. Met langere tenen en kortere lontjes tot gevolg. Hoe langer we zo doorgaan, hoe meer ook ons fysieke welzijn er onder kan gaan lijden.

 

Gevoel van onbehagen

Het gebrek aan ruimte in ons hoofd betekent dat er minder creativiteit overblijft voor het bedenken van oplossingen, we meer op de automatische piloot doen en we minder in het nu leven. Dat kan een toenemend gevoel van onbehagen geven. Een gevoel dat je niet meer op het juiste pad loopt. Want waar is die sprankeling in je ogen gebleven? Waar is het enthousiasme dat je nog bij kinderen ziet? Waar is die ongeremde nieuwsgierigheid en wil om nieuwe dingen te ontdekken van vroeger gebleven?

Dat er steeds meer zelfhulpboeken met de focus op rust en bezinning verkocht worden, is niet voor niets. Terug naar jezelf, onthaasten, tips om meer ‘mindful’ door het leven te gaan, meditatiecursussen, retraites en allerhande coaching sessies om je weer op jouw pad te krijgen. Voor iedereen is er wel iets dat goed werkt.

 

Wandelcoaching: De helende werking van wandelen

Sinds de pandemie hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt. Lopen en dagelijks voldoende bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid. Ook je geest vaart er wel bij. Tijdens het wandelen gaat je geest automatisch op een andere stand. Je neemt de omgeving in je op, je bent buiten in de frisse lucht, er zijn minder prikkels en je hebt even een time out van je dagelijkse rat race.

Heb jij nou ook het gevoel dat je een echte time out nodig hebt of voel je een dringende behoefte om jezelf even helemaal los te koppelen van je dagelijkse handel en wandel? Dan is een wandel-retraite met jezelf als eindbestemming misschien wel het beste cadeau dat je jezelf kunt geven. En dan niet zomaar een wandeltocht, maar een spirituele bezinningsreis in Spanje! Samen met je wandelcoach op pad.

Wandelcoaching met inzet van de natuur en spel verbetert je stemming, stimuleert je brein om tot creatieve oplossingen te komen en geeft energie en zin om dingen anders te doen,

 

De Camino de Santiago in Spanje

Je hebt vast wel eens van de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela gehoord. Daar liggen inmiddels al miljoenen voetstappen van pelgrims vanuit de hele wereld die op hun individuele tocht naar Santiago inzichten en antwoorden hoopten te vinden. Of ze die gevonden hebben is alleen de vraag. Je neemt natuurlijk altijd jezelf, je patronen en valkuilen mee. En soms blijkt je zelf in de weg te staan van de juiste antwoorden over jouw pad. Dan kan hulp van een ervaringsdeskundige en tevens wandelcoach de uitkomst zijn!

 

De Camino als metafoor voor je levenspad

Velen zien de Camino op dat moment als metafoor van hun levenspad. Je gaat op avontuur met alles wat je nodig denkt te hebben in je rugzak. Wat gebeurt er dan als je je comfort zone waar je dagelijkse routine je vastigheid biedt, verlaat? Wat kom je tijdens die innerlijke reis bij jezelf of over jezelf tegen? Hoe ga je om met ongemakken en wat leer je daarvan over jezelf?

 

The Hero’s Path – Wandelcoach

Dat zijn pittige vragen om in je eentje te beantwoorden. Om het maximale uit de Camino de Santiago te halen kun je je daarom laten begeleiden door wandelcoach Mirjam Hoefman van The Hero’s Path. Uit haar eigen ervaring en die van medepelgrims blijkt dat het soms ingewikkeld is om tot inzichten te komen. We zien ze niet of we staan er niet voor open. Immers, een inzicht betekent meestal ook dat er iets moet veranderen en dat kan spannend zijn. Vaak heeft zo’n verandering ook invloed op onze omgeving.

Mirjam helpt je al voorafgaand aan je vertrek met de organisatie van je wandelreis in Spanje. Zo ga je samen op een avontuurlijke en beloftevolle reis terug naar jezelf. Of je nou een dag gaat, of een paar dagen of een paar weken. Dat in combinatie met workshops en allemaal in het decor van het ruige, groene en spectaculaire landschap van Noord-Spanje.

Door inzet van natuur en spel verbindt The Hero’s Path je met wie je bent en wat je kunt. Dat stelt je vervolgens in staat om als held je eigen pad te bewandelen, met plezier, een positieve instelling en een diep vertrouwen in jezelf en in het proces van het leven. In kleine haalbare, praktische  stappen naar inzichten en je doel.

 

Meerwaarde van wandelcoaching op de Camino

Coach Mirjam maakte het zelf mee en vond antwoorden op de Camino. Sindsdien is het wandelcoachen op de Camino haar missie geworden. Omdat het werkt! Ze doet niets liever dan ‘verdwaalden’ aanwijzingen en richting te geven terug naar daar waar zij horen te zijn. Terug naar het voelen wat echt belangrijk voor ze is. En dat niet alleen, haar ‘hero’s’ hebben na afloop ook praktische tools om verdere stappen te zeten en om dingen anders te doen. De Camino met The Hero’s Path, is niet zomaar een wandeltocht!

Trek je stoute wandelschoenen aan en neem vrijblijvend contact op. Mirjam coacht in het Nederlands, Engels en Spaans.

 

Mirjam Hoefman

Wandelcoach

Inner Journey, Outdoor Travel

The Hero’s Path

 

WandelcoachingWandelcoachingWandelcoaching